Vegetarische lasagne met pompoen, spinazie en geitenkaas

Wanneer ultiem comfort food ook nog eens samenvalt met gezond, dan wéét je gewoon dat het een succes wordt!  Deze hartverwarmende vegetarische lasagne met pompoenpuree, spinazie en geitenkaas is hét perfecte recept na een stevige wandeling in de frisse buitenlucht.

Ik zoek vaak naar manieren om mezelf meer groenten te doen eten.  Ik lust best graag groentjes, maar soms heb ik ook een beetje genoeg van gestoomde broccoli, of worteltjes…dan maar eens diep in mijn boeken duiken, en inspiratie opdoen op Pinterest. 🙂  Zeker nu we met z’n tweetjes zijn, zijn groenten extra belangrijk!  Nu kan ik natuurlijk over bloemklool, broccoli, etc. een flinke kaassaus gieten, maar … het moet wat gezond blijven he? 🙂

Deze Vegetarische lasagne met pompoenpuree, ricotta, spinazie en geitenkaas is veggie, dus bomvol groentjes, en heeft een erg laag vetgehalte vergeleken met een traditionele lasagne.  Dus waarom nog wachten? 🙂 Keukenschorten in de aanslag!

Wat heb je nodig voor deze vegetarische lasagne (2 à 3 personen):

– 500 gram pompoenpuree (ongeveer een halve butternut)
– 1 doosje ricotta van 250 gram
– 125 ml melk
– zout en nootmuskaat

– 450 gram spinazie (diepvries of vers – ik heb diepvries gebruikt omdat dat “veiliger” is op dit moment)
– 1 potje van 150 gram Chavroux geitenkaas (de “smeer” versie, niet de buches)
– 1 teentje look, uitgeperst
– zout, peper en nootmuskaat naar smaak

– 12 vellen voorgekookte lasagne
– 1 handje gratinkaas

Zo maak je de vegetarische lasagne:

– Verwarm de oven voor op °180C
– Breng een grote kookpot met water aan de kook, en kook de lasagnevellen 2 minuten, per 2 of 3.  Haal ze uit het water en spoel direct af onder koud water. (tegen kleven)
– Neem een kleinere kookpot en doe hierin de pompoenpuree, ricotta en de melk. Warm alles zacht op, het hoeft niet te koken.  De bedoeling is dat het gewoon gemakkelijk “uitsmeerbaar” is voor straks.
– Neem een 2de kleinere kookpot en doe hierin de spinazie, de geitenkaas en de look.  Hetzelfde verhaal, warm alls zacht op, maar het hoeft niet te koken.
– Breng zowel de pompoenpuree als de spinazie verder op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
– Als het goed is zijn ondertussen ook ongeveer al je lasagnevellen gekookt.
– Neem een ovenschaal, en begin met een laagje spinazie, daarover  lasagnevellen, en daarop opnieuw een laagje pompoenpuree, en een laagje spinazie.
– Bouw zo telkens verder: spinazie – lasagne – pompoenpuree – spinazie totdat alle lasagnevellen opgebruikt zijn.
– Werk je ovenschotel af met gratinkaas
– Zet gedurende 35 minuten in een oven van °180C en daarna nog 5 minuten onder de grill voor het korstje.

Pompoenpuree met ricotta gemengd.
Spinazie met geitenkaas
Laagjes maken…
Bijna klaar om in de oven te gaan!

Dit was lekker!

Dit was écht héérlijk, al zeg ik het zelf! Haha! En het smaakt éxtra lekker als je weet dat de smeuïgheid komt van groenten!

Laat het smaken, en vooral, laat maar weten wat je ervan vond? Ik ben benieuwd naar jullie comments!

Vegetarische lasagne met pompoen, spinazie en geitenkaas
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Ingrediënten
  • - 500 gram pompoenpuree (ongeveer een halve butternut)
  • - 1 doosje ricotta van 250 gram
  • - 125 ml melk
  • - zout en nootmuskaat
  • - 450 gram spinazie
  • - 1 potje van 150 gram Chavroux geitenkaas
  • - 1 teentje look, uitgeperst
  • - zout, peper en nootmuskaat naar smaak
  • - 12 vellen voorgekookte lasagne
  • - 1 handje gratinkaas
Instructies
  1. - Verwarm de oven voor op °180C
  2. - Breng een grote kookpot met water aan de kook, en kook de lasagnevellen 2 minuten, per 2 of 3. Haal ze uit het water en spoel direct af onder koud water. (tegen kleven)
  3. - Neem een kleinere kookpot en doe hierin de pompoenpuree, ricotta en de melk. Warm alles zacht op, het hoeft niet te koken. De bedoeling is dat het gewoon gemakkelijk "uitsmeerbaar" is voor straks.
  4. - Neem een 2de kleinere kookpot en doe hierin de spinazie, de geitenkaas en de look. Hetzelfde verhaal, warm alls zacht op, maar het hoeft niet te koken.
  5. - Breng zowel de pompoenpuree als de spinazie verder op smaak met zout, nootmuskaat en peper.
  6. - Als het goed is zijn ondertussen ook ongeveer al je lasagnevellen gekookt.
  7. - Neem een ovenschaal, en begin met een laagje spinazie, daarover lasagnevellen, en daarop opnieuw een laagje pompoenpuree, en een laagje spinazie.
  8. - Bouw zo telkens verder: spinazie - lasagne - pompoenpuree - spinazie totdat alle lasagnevellen opgebruikt zijn.
  9. - Werk je ovenschotel af met gratinkaas
  10. - Zet gedurende 35 minuten in een oven van °180C en daarna nog 5 minuten onder de grill voor het korstje.
 

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Kleurrijke gevulde puntpaprika’s
Heerlijke courgette gratin! Glutenvrij en koolhydraatarm
Dé Lasagnette – Lekker “light”, vol smaak en glutenvrij!

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

:  

Shares