Pompoen Havermout Ontbijt Koekjes

Jouw havermout-ontbijt maar éven anders! Hello Pompoen Havermout Ontbijt Koekjes! Supergezond, barstensvol goede vetten, gedroogd fruit, zaden en granen!  Echt een “grab & go” ontbijt of een super healthy snack!  Deze waren – al zeg ik het zelf – ongelooflijk lekker!!

Ja, we blijven nog even in de “pompoen sfeer” want met 3 potten homemade pompoenpuree in mijn kast, moést ik toch even creatief aan de slag gaan! 🙂 We weten allemaal dat havermout een super gezond ontbijt is, maar hallo…een mens wil ook wel eens wat afwisseling! Enter: deze Pompoen Havermout Ontbijt Koekjes!

Jouw bekende havermout ontbijt, maar nét even anders!  Ze zijn echt o-ver-heer-lijk!!  Crunchy en smeuïg tegelijk. En nét zo eenvoudig te maken als homemade granola. Regenachtige zondag?  Doen gewoon!  Je hebt onmiddelijk supergezonde ontbijtkoekjes en healthy kids (en manlief) snacks binnen handbereik.

Pompoen Havermout KoekjesWat heb je nodig voor 12 Pompoen Havermout Koekjes:

– 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
– 4 eetlepels agave siroop (of honing)
– 110 gram grove havermoutvlokken
– 100 gram snelkokende havervlokken (ik heb zo van die “oats express” van Quaker gebruikt)
– 100 gram gedroogde veenvessen (of rozijnen, of iets anders wat je liggen hebt)
– 100 gram pompoenzaden
– 50 gram chia zaad (of lijnzaad, of hennepzaad, of iets anders wat je liggen hebt)
– 150 gram homemade pompoenpuree
– 2 eieren, geklutst
– snufje zout, nootmuskaat

havermout-pompoenpuree-ontbijt-koekjes-ingredientenZo maak je de Pompoen Havermout Koekjes :

– Verwarm de oven voor op 175°C
– Laat de kokosolie smelten in de microgolf, en meng deze met de agavesiroop
– Neem een grote kom en giet alle droge ingrediënten bij elkaar
– Doe er de homemade pompoenpuree bij, de geklutste eieren, en de agavesiroop en gesmolten kokosolie
– Mix het geheel tot alle droge ingrediënten “bedekt” zijn met een laagje “nat”
– Maak hoopjes (ik heb een 1/4 cup size “lepel” gebruikt) en duw deze plat tot “koekjesvormen” van ongeveer 1 cm hoogte en 4 à 5 cm doorsnede
– Bak gedurende 18 à 20 minuten totdat de randjes licht goudbruin verkleuren
– Laat afkoelen – of niet helemaal 🙂 – en smullen maar!

pumpkin-oatmeal-cookiespompoen-havermout-koekjes-voor-de-oven-gaan

Pompoen Havermout Koekjes
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Ingrediënten
  • - 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • - 4 eetlepels agave siroop (of honing)
  • - 110 gram grove havermoutvlokken
  • - 100 gram snelkokende havervlokken
  • - 100 gram gedroogde veenvessen
  • - 100 gram pompoenzaden
  • - 50 gram chia zaad
  • - 150 gram homemade pompoenpuree
  • - 2 eieren, geklutst
  • - snufje zout, nootmuskaat
Instructies
  1. - Verwarm de oven voor op 175°C
  2. - Laat de kokosolie smelten in de microgolf, en meng deze met de agavesiroop
  3. - Neem een grote kom en giet alle droge ingrediënten bij elkaar
  4. - Doe er de homemade pompoenpuree bij, de geklutste eieren, en de agavesiroop en gesmolten kokosolie
  5. - Mix het geheel tot alle droge ingrediënten "bedekt" zijn met een laagje "nat"
  6. - Maak hoopjes (ik heb een ¼ cup size "lepel" gebruikt) en duw deze plat tot "koekjesvormen" van ongeveer 1 cm hoogte en 4 à 5 cm doorsnede
  7. - Bak gedurende 18 à 20 minuten totdat de randjes licht goudbruin verkleuren
  8. - Laat afkoelen
 

Heerlijk met een yoghurtje “on the side” en een stuk fruit!

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Chiazaad pudding met kokos mango en passievrucht
Chiazaad pudding met kokos mango en passievrucht
Fruitige ontbijt pizza
Fruitige ontbijt pizza
Crunchy homemade granola
Crunchy homemade granola

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

:  

Shares