Piña Colada Breakfast Bowl

Granola-lover? (wie niet!) Dan zal deze tropische Piña Colada Breakfast Bowl je zeker kunnen bekoren! Kokos kwark, met honing gegrilde ananas, knapperige granola en kokosschilfers = Breakfast Party!

Granola is zo ontzettend verslavend! 🙂 En héérlijke crunchy homemade granola … vrààgt toch gewoon op opgegeten te worden! Is er iemand die daaraan kan weerstaan? Nja, ik niet dus! Haha!  Na mijn recept met kokos kwark, gegrilde abrikozen en krokante granola ben ik hélemaal in de ban van “Breakfast Bowls” met granola.  Samen met mijn grote liefde voor kokosnoot en tropisch fruit is deze Piña Colada Breakfast Bowl ontstaan!

Wat heb je nodig voor deze Piña Colada Breakfast Bowl

250 gram Campina magere milde kwark met kokos (die haal ik in de Albert Heijn) of Griekse yoghurt
4 schijfjes ananas, liefst vers (als je dat niet hebt kan ananas in blik ook, let er alleen even op dat het “op sap” is om onnodige suikers te vermijden)
Honing om de ananas schijfjes lichtjes mee in te smeren (Agave werkt ook)
Ongeveer 30 gram of 3 eetlepels homemade granola (komt eraan!) of in ieder geval suikervrije granola (ik vind Xavies en de website My Muesli de max)

Cote 100%

Zo doe je het:

Grillpan nemen, licht insprayen met olijfolie of kokosolie en grill de met honing “besmeerde” ananasschijfjes ongeveer 1 minuut per zijde.  Even opletten nu, want met die honing verbrandt dat écht in no time! Laat je pan niet alleen, I’m just saying. 🙂
Doe de kokos kwark in een mooie ontbijt bowl en – indien je wil – meng er een vleugje limoensap onder
Leg er je perfect gegrilde ananas schijfjes bij
Bestrooien met een paar eetlepels (homemade) granola en met een beetje kokosschilfers om het nog exotischer te maken!

Pina Colada Breakfast Bowl

Aan-valleuuuuu!!!

Oh, en hieronder test ik voor de eerste keer een nieuwe plugin speciaal voor “recepten”.  Dat zou het onmiddellijk gemakkelijk moeten maken om te printen én mee naar huis te nemen.  Handig of niet zo handig, laat het mij gerust weten!  Bloggen is een never-ending-story van bijleren, fouten maken, nieuwe dingen doen, etc. En al doende leert men zeker? 🙂

Piña Colada Breakfast Bowl
 
Prep time
Cook time
Total time
 
:
Ingrediënten
  • 250 gram Campina magere milde kwark met kokos
  • 4 schijfjes verse (of op eigen sap uit blik) ananas
  • 40 gram zelfgemaakte of suikervrije granola
  • een eetlepel kokosschilfers (géén kokosrasp)
Instructies
  1. Neem een grillpan, spray licht even in met olijfolie of PAM-spray en grill de met honing besmeerde ananasschijfjes 45 seconden per zijde. Opgelet! Hier moet je écht even bijblijven en na 30 seconden (als je pan lichtjes begint te roken) checken hoe ver de ananasschijfjes zijn. Die honing verbrandt écht in no time!
  2. Doe de kwark in een mooie ontbijt-kom
  3. Leg je gegrilde ananasschijfjes erbij
  4. Bestrooien met knapperige granola en afwerken met een eetlepel kokosschilfers.

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER

Chiazaad pudding met kokos mango en passievrucht
Chiazaad pudding met kokos mango en passievrucht
Superfoods Breakfast Bowl
Superfoods Breakfast Bowl
Kokos kwark met gegrilde abrikozen en krokante granola
Kokos kwark met gegrilde abrikozen en krokante granola
  1. Beantwoorden

    Carolien - On a Healthy Adventure

    Deze had ik op Instagram al zien voorbijkomen. Het ziet er super lekker uit!

    1. Beantwoorden

      Tamara

      Hoi Carolien, dat klopt, ik had hem al op Instagram gepost 🙂 Bedankt voor je reactie! Mocht je de Piña Colade Breakfast Bowl maken, post dan gerust je foto! 🙂 Veel lieve groetjes en alvast een super fijn WE gewenst!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

:  

Shares