Healthy chocolademousse met bosbessen en pistachenoten

Choco was de populairste guilty pleasure van de Vlaming in 2016, en chocomousse ligt daar niet zo ver vanaf! Er is niks mis met een guilty pleasure maar met deze gezonde “healthy chocomousse” variant hoef je je totààl niet meer schuldig te voelen!

Deze Healthy chocomousse zit boordevol antioxidanten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen die goed zijn voor je body, én het is ook nog eens een feest voor je smaakpapillen! Zeker nu ik zwanger ben – en geen stuk chocolade veilig is in mijn buurt – had ik geen andere keuze dan aan het experimenteren te slaan in de keuken om een gezonde variant te verzinnen voor mezelf en dat kleine ukkie in mijn buik. En van deze combo worden we écht allebei vrolijk!

Heb je nog ergens een “besproete” banaan liggen of een vergeten avocado?  Aan de slag ermee!

Wat heb je nodig voor deze Healthy Chocolademousse (1 persoon)

– 1 middelgrote rijpe banaan
– 1 rijpe avocado
– 1 koffielepel notenboter (Heb je dit niet liggen? Ook zonder lukt het!)
– 2 eetlepels (raw) cacaopoeder of ((on)gezoet cacaopoeder
– 1 à 2 eetlepels honing of agavesiroop
– snufje kaneelpoeder en snufje zout
– 3 medjool dadels (gewoon te koop in de Delhaize)
– optioneel: een paar druppeltjes vanille-extract
– voor de afwerking: wat frambozen of bosbessen en gehakte pistachenootjes

Hoe maak je deze Healthy Chocolademousse

– Neem een blender (ik heb mijn mini hakker van Piet Huysentruyt gebruikt.  Echt een top ding!)
– Doe alle ingrediënten in de blender en blender 1 minuut echt volle gas! Niet loslaten, gaan met die banaan! 🙂
– Serveren in een mooi kommetje of een glas en garneren met stukjes vers fruit en nootjes

Et voilà, feest in de mond en alléén het beste van Moeder Natuur!
Laat het smaken!

Cheers & Stay Healthy,
Tamara

Healthy chocomousse met bosbessen & pistachenoten
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Héérlijke gezonde chocolade pudding/mousse
:
: 1
Ingrediënten
  • - 1 middelgrote rijpe banaan
  • - 1 rijpe avocado
  • - 1 koffielepel notenboter (Heb je dit niet liggen? Ook zonder lukt het!)
  • - 2 eetlepels (raw) cacaopoeder of ongezoet cacaopoeder
  • - 1 koffielepel honing of agavesiroop
  • - snufje kaneelpoeder en snufje zout
  • - 3 medjool dadels (gewoon te koop in de Delhaize)
  • - voor de afwerking: wat frambozen of bosbessen en gehakte pistachenootjes
Instructies
  1. - Neem een blender (ik heb mijn mini hakker van Piet Huysentruyt gebruikt. Echt een top ding!)
  2. - Doe alle ingrediënten in de blender en blender 1 minuut echt volle gas!
  3. - Serveren in een mooi kommetje of een glas en garneren met stukjes vers fruit en nootjes
 

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER 

Cheesecake aardbeien, hét perfecte dessert!
Chiazaad pudding met kokos mango en passievrucht
Nutella “balls” – het supergezonde praline’ke

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

:  

Shares